Van bakkers, voor bakkers | Vanaf €50 gratis verzending | Iedere week nieuwe aanbiedingen

Worteltaart recept

Ingrediënten:

  • 300 gram geraspte wortels
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 150ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Snufje zout

Voor de frosting:

  • 200g roomkaas
  • 100g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50g boter, op kamertemperatuur

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in.
  2. Klop de eieren, suiker en olie tot een glad mengsel. Voeg de vanille toe.
  3. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout, meng dit door elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer goed door.
  5. Voeg de geraspte wortels toe en meng goed.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in 35-40 minuten gaar.
  7. Laat de cake volledig afkoelen.

Frosting:

  1. Klop de roomkaas, boter, poedersuiker en vanille tot een glad mengsel.
  2. Verdeel de frosting met een spatel over de afgekoelde cake.

Geniet van je heerlijke worteltaart!

Heb jij deze heerlijke recept uitgeprobeerd? Tag ons op instagram @bakestuff.nl, zodat wij jouw prachtige creatie ook kunnen zien 🤩

Laat een reactie achter